2013 m. liepos 7 d., sekmadienis

Makaronai su mėsos kukuliukais


Reikės:
  • 400 g maltos mėsos;
  • 1 - 2 riekelių batono, išmirkyto piene, arba 2 - 3 v. š. džiūvėsėlių;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a. š. raudonėlio;
  • druskos, pipirų;
  • aliejaus kepimui,
padažui:
  • skardinės smulkintų pomidorų;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos;
  • druskos, pipirų,
  • 300 g makaronų.
  Kukuliukams: į faršą mušame kiaušinį, beriame prieskonius, druską, sudedame batoną arba džiūvėsėlius, išmaišome ir rankomis formuojame nedidelius kukuliukus. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame kukuliukus iš visų pusių kol gražiai apskrus. Išimame juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  Padažui: įkaitintame aliejuje kepiname smulkiai supjaustytą svogūną, po minutėlės suberiame suberiame česnaką, dar po kelių - supilame pomidorus ir suberiame prieskonius. Viską kaitiname kol užvirs, tuomet sudedame kukuliukus, apmaišome, kad jie tolygiai pasidengtų padažu ir uždengę troškiname ant labai silpnos kaitros, kol išvirs makaronai.
  Išvirusius makaronus dedame į lėkštę, ant jų - kukuliukus. Mėgstantiems - pabarstome tarkuotu parmezanu...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą