2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Jogurtinis varškės tortas su braškėmis




Reikės:

pagrindui:
  • 250 g sausainių;
  • 100 g sviesto;
 kremui:
  • 600 g kreminės varškės;
  • 600 g natūralaus jogurto;
  • 400 g cukraus;
  • 500 g braškių;
  • 4 a. š. želatinos.
   Sviestą ištirpiname ir šiek tiek atvėsiname. Sausainius susmulkiname ir ant jų užpilame sviestą. Išmaišome ir gautą masę pilame į torto kepimo formą (kurią prieš tai išklojame kepimo popieriumi). Išlyginame paviršių ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug dešimčiai minučių. Iškepusį pagrindą išimame iš orkaitės ir atvėsiname.
   Varškę, jogurtą ir cukrų gerai išplakame ir padalijame į dvi dalis - atskirai 1/3 ir atskirai 2/3.
   Braškes sutriname su blenderiu ir gautą tyrę supilame į mažąją (1/3) varškės - jogurto kremo dalį.
 Želatiną, kurią maždaug 20 minučių reiktų palaikyti užpylus šaltu vandeniu, kad išbrinktų, ištirpiname karšto vandens inde. Pusę supilame į varškės kremą, kitą pusę - į kremą su braškėmis. Viską gerai išmaišome ir ant jau visiškai atvėsusio torto pagrindo pirmiausiai pilame tik varškės kremą, jeigu reikia išlyginame ir dedame bent pusei valandos į šaldytuvą. Tuomet ant viršaus pilame kremą su braškėmis ir vėl dedame į šaldytuvą, dabar jau bent 2 valandoms.
 Aš ant viršaus užpyliau šiek tiek tik braškių tyrės su cukrumi ir želatina ir pamaišiau viršutinį sluoksnį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą