Eklerai su apelsininės varškės įdaru


Reikės:

tešlai:
  • 250 ml pieno;
  • 250 g miltų;
  • 4 v. š. cukraus,
  • žiupsnelio drusko;
  • 120 g sviesto;
  • 5 vidutinio dydžio kiaušinių,
įdarui:
  • 300 g kreminės varškės;
  • 3 v. š. cukraus;
  • pakelio apelsinų žievelių arba apelsininio cukraus.
  Pieną pilame į puodą, dedame sviestą, beriame cukrų ir druską. Maišydami kaitiname kol sviestas ištirps ir užvirs.  Tuomet nuimame nuo viryklės ir intensyviai maišydami supilame miltus. Išmaišome, kad neliktų sausų miltų ir vėl statome puodą ant viryklės, įjungę mažiausią kaitrą. Intensyviai maišome kaitindami, kol tešla nebelips prie puodo sienelių ir iš jos susiformuos vientisas tešlos rutuliukas. Tuomet nuo viryklės nukeliame ir perdedame į dubenį - tešlą reikia šiek tiek atvėsinti.
  Į jau pravėsusią tešlą po vieną mušame kiaušinius, kiekvieną kartą įmušus kiaušinį gerai išsukame. Kai tešla tampa vientisa, tuomet mušame kitą kiaušinį ir t.t. Turėtų gautis grietinės tirštumo tešla, jeigu ji bus per skysta eklerai kepdami ištiš, o jeigu per tiršta - neiškils tiek, kiek reikėtų. Tirštumą reguliuojame įplakdami kiaušinius, - jeigu jie dideli, turėtų užtekti 4.
  Išmaišytą tešlą dedame į konditerinį švirkštą ir formuojame norimos formos ir dydžio sausainius ar pyragėlius. Kepame juos orkaitėje, įkaitintoje iki 200 - 220 laipsnių temperatūros apie 15 - 20 minučių arba kol gražiai paruduos. Aš kepiau 17 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  Išėmę iš orkaitės eklerus įdarome švirkštu arba aštriu peiliu įpjauname šoną ir šaukšteliu pridedame įdaro, kurį ruošiame iš varškės, sumaišytos su cukrumi ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis ar apelsininiu cukrumi.
 
 
 
 
  Valgome ir suvalgome tą pačią dieną :) Nes, bent jau man, kaip ir kanelės, eklerai valgomi tik tą pačią dieną, kurią ir iškepti.
 

Komentarai