2013 m. liepos 15 d., pirmadienis

Salotos su špinokais, tunu ir kiaušiniais



Reikės:
  • salotų lapų;
  • špinokų lapų;
  • 1 pomidoro; 
  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno;
  • 2 nedidelių agurkų;
  • 1 skardinės konservuoto tuno savo sultyse;
  • 2 kietai virtų kiaušinių;
  • 1 a. š. angliškų grūdėtų garstyčių;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • 1/3 a. š. druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 4 v. š. aliejaus;
  • 1/3 a. š. čiobrelių;
  • 1/3 a. š. raudonėlio;
  • 1/3 a. š. baziliko.
   Salotas nuplauname, nusausiname ir suplėšome, špinokus taip taip, jeigu reikia, pasmulkiname. Agurkus supjaustome nedideliais kubeliais, pomidorus ir svogūną - taip pat.
  Užpilui skirtus produktus: citrinos sultis, garstyčias, druską, pipirus, aliejų ir prieskonines žoleles (jeigu naudojame šviežias - dedame daugiau negu nurodyta), sumaišome ir užpilame ant supjaustytų daržovių. Viską išmaišome ir dedame į lėkštes. Ant daržovių sudedame tuną ir ketvirčiais supjaustytą kiaušinį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą