Salotos su špinokais, tunu ir kiaušiniais
Reikės:
- salotų lapų;
- špinokų lapų;
- 1 pomidoro;
- 1 nedidelio mėlynojo svogūno;
- 2 nedidelių agurkų;
- 1 skardinės konservuoto tuno savo sultyse;
- 2 kietai virtų kiaušinių;
- 1 a. š. angliškų grūdėtų garstyčių;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 1/3 a. š. druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 4 v. š. aliejaus;
- 1/3 a. š. čiobrelių;
- 1/3 a. š. raudonėlio;
- 1/3 a. š. baziliko.
Salotas nuplauname, nusausiname ir suplėšome, špinokus taip taip, jeigu reikia, pasmulkiname. Agurkus supjaustome nedideliais kubeliais, pomidorus ir svogūną - taip pat.
Užpilui skirtus produktus: citrinos sultis, garstyčias, druską, pipirus, aliejų ir prieskonines žoleles (jeigu naudojame šviežias - dedame daugiau negu nurodyta), sumaišome ir užpilame ant supjaustytų daržovių. Viską išmaišome ir dedame į lėkštes. Ant daržovių sudedame tuną ir ketvirčiais supjaustytą kiaušinį.
Komentarai
Rašyti komentarą