Žiedinių kopūstų apkepas su bešameliu


Reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto;
  • 30 g sviesto;
  • 30 g miltų;
  • 400 ml pieno;
  • muskato riešuto;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 75 g tarkuoto griujero sūrio.



  Kopūstą suskirstome žiedynais, sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 10 minučių.
  Tuo metu paruošiame Bešamelio padažą: prikaistuvyje ištirpiname sviestą, sudedame miltus ir pakepiname kelias minutes, šiek tiek atvėsiname. Pieną pakaitiname iki užvirimo, ir, nuolat maišydami, sudedame paruoštą roux , t.y. keptą miltų ir sviesto mišinį. Nuolat maišydami kaitiname, pasūdome, pagardiname pipirais ir muskato riešutu, suberiame beveik visą tarkuotą griujerą (šiek tiek pasiliekame).
  Apvirtus kopūstus sudedame į apkepo indą, ant viršaus užpilame bešamelį ir užbarstome likusį tarkuotą sūrį (vietoj sūrio galima užberti ir šiek tiek džiūvėsėlių). Kepame apie 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180ºC laipsnių.

P.S. Labai paprastas ir laabai skanus patiekalas!

Šaltinis: čia

Komentarai