Lietinių blynų tortas su kondensuotu pienu


Reikės:

blynams (maždaug 15 vnt.):
  • 0,5 puodelio šilto vandens;
  • 1 puodelio miltų;
  • 4 didelių kiaušinių;
  • 4 v. š. išlydyto sviesto;
  • 1 puodelio miltų;
  • 2 v. š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos.

pertepimui:
  • 1 puodelio kambario temperatūros sviesto;
  • 350 g saldinto sutirštinto pieno;
  • 230 g grietinėlės sūrio (kambario temperatūros);
  • 2 a. š. vanilės ekstrakto.


  Iš blynams skirtų produktų užmaišome tešlą ir iškepame lietinius blynus.
  Pertepimui skirtą kambario temperatūros sviestą plakame mikseriu kartu su kondensuotu pienu apie 7 minutes, kol masė bus vientisa. Tuomet sudedame sūrį, plakame dar 3 minutes, nustatę vidutinį greitį ir pabaigoje įmaišome vanilės ekstraktą.
  Ant kiekvieno blyno dedame maždaug 3 šaukštus kremo ir taip susluoksniuojame visus 15 blynų. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms (tik palaikytas šaldytuve puikiai pjaustysis), prieš patiekdami galime pabarstyti cukraus pudra, užberti šviežių uogų.

P.S. Gavosi 12 nemažų blynų, labai skanu, kitaip ir negali būti, nes yra kondensuoto pieno 🍰.

Šaltinis: čia


Komentarai