Lietinių blynų tortas su kondensuotu pienu
Reikės:
blynams (maždaug 15 vnt.):
- 0,5 puodelio šilto vandens;
- 1 puodelio miltų;
- 4 didelių kiaušinių;
- 4 v. š. išlydyto sviesto;
- 1 puodelio miltų;
- 2 v. š. cukraus;
- žiupsnelio druskos.
pertepimui:
- 1 puodelio kambario temperatūros sviesto;
- 350 g saldinto sutirštinto pieno;
- 230 g grietinėlės sūrio (kambario temperatūros);
- 2 a. š. vanilės ekstrakto.
Iš blynams skirtų produktų užmaišome tešlą ir iškepame lietinius blynus.
Pertepimui skirtą kambario temperatūros sviestą plakame mikseriu kartu su kondensuotu pienu apie 7 minutes, kol masė bus vientisa. Tuomet sudedame sūrį, plakame dar 3 minutes, nustatę vidutinį greitį ir pabaigoje įmaišome vanilės ekstraktą.
Ant kiekvieno blyno dedame maždaug 3 šaukštus kremo ir taip susluoksniuojame visus 15 blynų. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms (tik palaikytas šaldytuve puikiai pjaustysis), prieš patiekdami galime pabarstyti cukraus pudra, užberti šviežių uogų.
P.S. Gavosi 12 nemažų blynų, labai skanu, kitaip ir negali būti, nes yra kondensuoto pieno 🍰.
P.S. Gavosi 12 nemažų blynų, labai skanu, kitaip ir negali būti, nes yra kondensuoto pieno 🍰.
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą