Topinambų salotos


Reikės:

  • 500 g topinambų;
  • 1 citrinos;
  • 15 g cukraus;
  • 5 g druskos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • vandens.


  Topinambus (kitaip dar vadinamus bulvinėmis saulėgrąžomis arba Jeruzalės artišokais) nuskutame ir iš karto dedame į vandenį su citrinos sultimis, nes jie juoduoja. Tuomet supjaustome plonais (pačiais ploniausiais, kokius tik galima nusistatyti ant pjaustyklės) griežinėliais.
  Apie 1,5 stiklinės vandens pilame į dubenį, supilame 1 mažos arba pusės didelės citrinos sultis, beriame cukrų, druską, išmaišome ir paliekame, kad pastovėtų. Prieš tiekdami išimame iš vandens, gerai nuspaudžiame vandenį ir užpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus.

  P.S. Taip pat galime naudoti ir pasiruošti ir kaliaropes ar šviežio derliaus salierų gumbus.

Komentarai