Dutch Baby (German pancake, Bismarck, Dutch puff) arba vokiškas (olandiškas) blynas


Reikės:


  • 3 v. š. sviesto;
  • 3/4 puodelio pieno;
  • 3/4 puodelio miltų;
  • 3 kiaušinių;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1/4 a. š. vanilės ekstrakto;
  • citrinos skiltelių;
  • cukraus pudros;
  • uogų.

  Keptuvę, kurią galima dėti į orkaitę, įdedame į iki 220ºC laipsnių įkaitintą orkaitę. Kaitiname 8 minutes, tuomet į ją sudedame sviestą, vėl dedame į orkaitę.
  Kiaušinius išplakame su druska, pilame pieną, vanilę, beriame miltus, išmaišome. Į įkaitintą keptuvę su išlydytu sviestu pilame paruoštą tešlą ir dedame į orkaitę kepti. Kepame apie 20 - 25 minutes arba kol blynas iškils, pakraščiai gražiai parus.
 Išėmę iš orkaitės pašlakstome citrinos sultimis ir pabarstome cukraus pudra; arba tiekiame su uogomis ir cukraus pudra.



P.S. Visada pavykstantys, nepabostantys, skanūs savaitgalio pusryčiai.

Šaltinis: čiačiačia.
  

Komentarai