Glazūruoti šonkauliukai


Reikės:

  • 2 kg šonkaulių;
  • 1 svogūno;
  • druskos, įvairių pipirų, lauro lapų;


glazūrai:

  • 1 v. š. medaus;
  • 2 v. š. pomidorų padažo;
  • 2 v. š. sojos padažo;
  • 1 v. š.  grūdėtų garstyčių;
  • 2 a. š. raudonėlių;
  • 2 a. š. maltos saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 a. š. džiovinto česnako;
  • 1 a. š. džiovinto svogūno;
  • 2 cm tarkuoto imbiero šaknies;


garnyrui:

  • 1 brokolio;
  • 1 žiedinio svogūno;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų.


  Kiaulienos šonkaulius dedame į puodą su pasūdytu vandeniu. Kartu dedame ketvirčiais supjaustytą svogūną, lauro lapų, beriame įvairių pipirų ir druskos. Užverdame ir leidžiame virti ant mažos kaitros valandą.
  Išvirusius šonkaulius išimame iš puodo, nuvarviname ir atvėsiname.
  Glazūrai skirtus ingredientus sumaišome dubenėlyje. 
  Į kepimo skardą dedame apvirtus šonkaulius, juos iš vienos pusės aptepame glazūra (maždaug 1/3 dalimi) ir dedame iki 200 C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 15 minučių. Po 15 minučių išimame iš orkaitės, apverčiame, aptepame glazūra ir vėl dedame į orkaitę penkiolikai minučių. Tuomet dar kartą išimame, apverčiame, aptepame likusia glazūra ir vėl dedame kepti dar 15 minučių.
  Garnyrui skirstus brokolį ir žiedinį kopūstą supjaustome stambiais žiedynais, dedame į kepimo formą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Dedame kepti į orkaitę kartu su šonkauliais paskutinėms 15 minučių, jeigu norime, kad daržovės būtų traškios, arba ilgiau, jeigu norime jų visiškai minkštų.

Šaltinis: čia

Komentarai