Varškės ir makaronų apkepas




Reikės:
  • 200 g smulkių makaronų;
  • 400 g varškės;
  • 3 kiaušinių;
  • 2 v. š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 150 g neriebios grietinės;
  • razinų;
  • 2 v. š. maltų džiūvėsėlių;
  • 1 v. š. rudojo cukraus;
  • 20 g sviesto (nebūtinai).


  Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje kaip nurodyta ant pakelio. Nusiunkiame.
  Dubenyje sumaišome kiaušinius, varškę, cukrų, grietinę, razinas, druską ir cukrų. Į gautą masę įmaišome nusuktus ir dar šiltus makaronus. Viską sudedame į sviestu pateptą kepimo indą, viršų pabarstome džiūvėsėliais ir cukrumi, išdėliojame mažus gabalėlius sviesto.
  Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190ºC laipsnių, apie 45 minutes, kol apkepas gražiai parus.
  Tiekiame su grietine.

P.S. Labai skanus apkepas, makaronus naudojau capelli d'angelo (labai tiko), lizdus galima pasmulkinti.


Šaltinis: čia

Komentarai