Mažų makaronų ir varškės apkepas


Reikės:

  • 2 gerai sunokusių bananų;
  • 500 g varškės;
  • 4 kiaušinių;
  • 100-150 g mažų makaronų (orzo, semi di cicoria);
  • 2 v. š. cukraus (nebūtinai);
  • sviesto ar aliejaus;
  • druskos;
  • uogų, grietinės ar jogurto.


  Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, tačiau verdame 3 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Nuvarvintus makaronus apšlakstome sviestu ar aliejumi, kad makaronai nesukibtų.
  Bananus sutriname šakute ar trintuvu iki vientisos masės. Varškę ištriname su kiaušiniais ir cukrumi, jei jo dedame. Į varškės masę sudedame sutrintus bananus, makaronus, išmaišome.
  Kepimo indą ištepame sviestu, supilame varškės - makaronų masę ir kepame apie valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 - 190 C.
  Valgome su uogomis, jogurtu ar grietine.



Šaltinis: čia

Komentarai