Varškės pyragas su vaniliniu padažu


Reikės:

tešlai:

  • 250 g miltų;
  • 100 g kambario temperatūros sviesto;
  • 4 kiaušinių trynių;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g grietinės;
  • vanilinio cukraus;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;


varškės masei:

  • 500 g varškės;
  • 100 g cukraus;
  • 4 kiaušinių baltymų;
  • 100 g grietinės;
  • 1 v. š. manų kruopų;
  • 50 g tirpinto sviesto;
  • vanilinio cukraus;
  • 1 v. š. tešlos;


vaniliniam padažui;

  • 400 ml pieno;
  • 1 v. š. krakmolo;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 0,5 a. š. vanilės pastos (arba vanilinio cukraus).


  Ruošiame tešlą: kambario temperatūros sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudedame grietinę, sumaišytą su kepimo milteliais ir kiaušinio trynius. Viską išmaišome. Miltus persijojame ir taip pat įmaišome. Tešla gaunasi pakankamai tiršta.
  Ruošiame varškės masę: varškę ištriname su cukrumi ir lydytu sviestu, sudedame manus, grietinę ir šaukštą tešlos. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į masę.
  Stačiakampę kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, šaukštais dedame tešlą, pasiliekame kelis šaukštus, kuriuos uždėsime ant pyrago viršaus, tuomet sudedame varškės masę ir ant jos - likusią tešlą.
  Kepame 50-60 minučių iki 165ºC laispnių įkaitintoje orkaitėje.
  Ruošiame vanilinį padažą: visus ingredientus išplakame šluotele ir dedame ant viryklęs, nustatę vidutinę kaitrą. Kaitiname nuolat maišydami šluotele, kol padažas sutirštės, tuomet nukeliame nuo viryklės ir atvėsiname.
  Iškepusį pyragą tiekiame ar šiltą su vaniliniu padažu.

Šaltiniai: čia ir čia.

Komentarai