Sūdyta lašiša su mėlynėmis


Reikės:

  • 2 kg lašišos;
  • 50 g degtinės (arba tekilos, brendžio, džino);
  • rozmarinų, krapų, čiobrelių, šalavijo ar kt. mėgstamų žolelių;
  • 50 ml aliejaus;
  • 500 g cukraus;
  • 500 g jūros druskos;
  • stiklinės mėlynių.


 Druską sumaišome su cukrumi, iki tyrelės sutrintomis mėlynėmis, sudedame pasirinktas žoleles, supilame alkoholį ir viską išmaišome.
  Nuo lašišos filė nupjauname odą, taip pat prie odos esančius riebalus (tamsesnės spalvos). 
  Į indą, išklotą maistine plėvele, dedame dalį druskos mišinio (mažiau nei pusę), uždedame lašišą ir ant viršaus sudedame likusią dalį druskos mišinio. Užpilame aliejumi, uždengiame maistine plėvele, sandariai užlankstome visus kraštus. Dedame į šaldytuva ir laikome 24 valandas. Prieš tiekdami nuplauname ir nusausiname.
  Plonesnė dalis bus daug labiau įsisūrėjusi. Mėlynės nudažys gražia tamsiai violetine, beveik juoda spalva.
  Tiekiame su blyneliais, grietine, krapais, citrina.



Šaltinis: čia ir čia.

Komentarai