Žirnelių ir rikotos apkepas


Reikės:

  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 stiklinių žirnelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1/4 stiklinės vandens arba sultinio;
  • 1 stiklinės rikotos;
  • muskato riešuto;
  • 4 didelių kiaušinių;
  • 1/4 stiklinės grietinės;
  • 1/4 stiklinės tarkuoto Parmezano;
  • 1/4 stiklinės tarkuoto Pekorino sūrio;
  • 2 v. š. smulkintų mėtų;
  • 2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • maltų juodųjų pipirų.


  Keptuvėje ištirpiname šaukštą sviesto ir apkepiname jame smulkiai supjaustytą svogūną. Tuomet sudedame žirnelius, pasūdome. Pakepame kelias minutes, supilame vandenį (arba sultinį) ir troškiname, kol vanduo nugaruos, o žirneliai suminkštės. Atvėsiname, pusę žirnelių sudedame į trintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  Į sutrintus žirnelius sudedame rikotą, beriame muskato riešuto, išmaišome ir po vieną mušame kiaušinius vis išmaišydami. Tuomet sudedame grietinę, tarkuotą sūrį, mėtas, citrinos žievelę, beriame pipirų ir druskos. Sudedame likusius nesutrintus žirnelius ir išmaišome.
  Kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome trupučiu tarkuoto Parmezano, sudedame žirnelių - rikotos masę ir kepame 30-35 minutes iki 180 C įkaitintoje orkaitėje.
  Tiekiame su grietine.

Šaltinis: čia
  



Komentarai