Keptas paltusas su pankoliais


Reikės:

  • 2 paltuso filė arba kepsnių;
  • aliejaus;
  • druskos, pipirų;
  • citrinos sulčių;


garnyrui:

  • 2 pankolių;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 3 morkų;
  • 1 pomidoro;
  • 1 a. š. cukraus;
  • druskos, pankolio sėklų.


  Ruošiame žuvį: keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus, nuplautą, nusausintą, pabarstyta druska ir pipirais žuvį dedame į keptuvę (jeigu tai filė - odele į apačia, jeigu kepsniai - tiesiog). Kepame 3 minutes ant vidutinės kaitros. Tuomet keptuvę dedame į iki 180ºC laispnių įkaitintą orkaitę ir kepame dar 7 minutes (jeigu keptuvės negalime dėti į orkaitę ar nenusiima rankena, žuvį perkeliame į kepimo skardą ir kepame joje). Išimame iš orkaitės ir pašlakstome ką tik išspaustomis citrinos sultimis.
 Ruošiame garnyrą: pankolius supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į prikaistuvį su pasūdytu verdančiu vandeniu. Verdame kelias minutes, kad pankolis vos suminkštėtų. Nusunkiame vandenį.
 Svogūną supjaustome plunksnelėmis ir sudedame į keptuvę, kurioje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus. Kepame maišydami kelias minutes, tuomet  sudedame šiaudeliais supjaustytas morkas, susmulkintus česnakus, apvirtus pankolius ir stambiai supjaustytą pomidorą. Pabarstome cukrumi, druska ir pankolių sėklomis, kepame maišydami, kol morkos karamelizuosis, o pankoliai bus minkšti.
  Paruoštas daržoves tiekiame su iškepta žuvimi.

Šaltinis: čia ir čia.

Komentarai