Apelsininė panakota su apelsinų kremu


Reikės:

  • 1 puodelio šalto pieno;
  • 1 ir 3/4 puodelio riebios grietinėlės;
  • 2 a. š. želatinos;
  • 2 v. š. vandens;
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 3 ekologiškų apelsinų;
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 3/4 puodelio rudojo cukraus;
  • 1 puodelio apelsinų kremo (orange curd).

  Želatiną supilame į dubenėlį ar puodelį ir užpilame 1/4 puodelio šalto pieno. Paliekame, kad išbrinktų.
  Nuo vieno apelsino juostelėmis nulupame žievelę.
  Puode kaitiname grietinėlę, 1/4 puodelį cukraus, apelsino žieveles maišydami kol visiškai ištirps cukrus, o grietinėlė beveik užvirs, bet užvirti neleidžiame. Nukeliame puodą nuo viryklės, įmaišome išbrinkintą želatiną, vanilės ekstraktą ir likusius 3/4 puodelio pieno. Apelsinų žieveles išimame.
  Išpilstome į 6 desertines ar vyno taures. Pastatome į šaldytuvą maždaug 8 valandoms.
  Prieš tiekdami, du apelsinus išpjaustome skiltelėmis. Skilteles apvoliojame cukruje. Į taurę ant panakotos dedame apelsinų kremo šaukštelį ir cukruoto apelsino skilteles.
  Panakotą šaldytuve galime laikyti 3 dienas.



P.S. Vietoj apelsinų žievelių naudojau du pakelius apelsininio cukraus.

Šaltinis: čia

Komentarai