Apelsininė panakota su apelsinų kremu
Reikės:
- 1 puodelio šalto pieno;
- 1 ir 3/4 puodelio riebios grietinėlės;
- 2 a. š. želatinos;
- 2 v. š. vandens;
- 1/4 puodelio cukraus;
- 3 ekologiškų apelsinų;
- 1/2 a. š. vanilės ekstrakto;
- 3/4 puodelio rudojo cukraus;
- 1 puodelio apelsinų kremo (orange curd).
Želatiną supilame į dubenėlį ar puodelį ir užpilame 1/4 puodelio šalto pieno. Paliekame, kad išbrinktų.
Nuo vieno apelsino juostelėmis nulupame žievelę.
Puode kaitiname grietinėlę, 1/4 puodelį cukraus, apelsino žieveles maišydami kol visiškai ištirps cukrus, o grietinėlė beveik užvirs, bet užvirti neleidžiame. Nukeliame puodą nuo viryklės, įmaišome išbrinkintą želatiną, vanilės ekstraktą ir likusius 3/4 puodelio pieno. Apelsinų žieveles išimame.
Išpilstome į 6 desertines ar vyno taures. Pastatome į šaldytuvą maždaug 8 valandoms.
Prieš tiekdami, du apelsinus išpjaustome skiltelėmis. Skilteles apvoliojame cukruje. Į taurę ant panakotos dedame apelsinų kremo šaukštelį ir cukruoto apelsino skilteles.
P.S. Vietoj apelsinų žievelių naudojau du pakelius apelsininio cukraus.
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą