Shakshuka su avinžirniais


Reikės:

  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 raudonos paprikos;
  • 0,5 a. š. rūkytos paprikos;
  • 0,5 a. š. malto kumino;
  • žiupsnelio maltos aitriosios paprikos;
  • 1 a. š. pomidorų pastos;
  • 1 skardinės konservuotų pomidorų kubeliais savo sultyse;
  • 200 g konservuotų avinžirnių;
  • druskos, pipirų ir cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 100 g fetos;
  • šviežių kalendrų arba petražolių;
  • kelių alyvuogių;
  • alyvuogių aliejaus.


  Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir papriką. Kepame maišydami kelias minutes, tuomet suberiame susmulkintą česnaką ir prieskonius, pakepame dar minutę. Sudedame pomidorų pastą, pomidorus ir avinžirnius, pasūdome, pagardiname pipirais ir, jeigu norime, beriame šiek tiek cukraus. Kaitiname ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol viskas šiek tiek sutirštėja. Tuomet padarome 4 duobutes ir į jas įmušame kiaušinius. Kepame toliau ant vidutinės ugnies dar apie 10 minučių arba tiek, kokių kiaušinių norime (arba dedame į iki 180ºC  laipsnių įkaitintą orkaitę). Pabarstome trupinta feta, sukapotomis petražolėmis arba kalendra, jeigu norime, uždedame kelias alyvuoges.
Ant stalo tiekiame su keptuve, kad kiekvienas galėtų įsidėti sau.
Kvepiantys namai ir puikus skonis!



Šaltinis: čia

Komentarai