2013 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

Tiršta bulvių sriuba su šonine ir čiobreliais


Reikės:
  • 8 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1,5 litro sultinio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 1 didelio svogūno;
  • 4 v. š. sviesto;
  • 200 g liesos rūkytos šoninės;
  • 1 v. š. čiobrelių;
  • 2 v. š. miltų;
  • druskos, pipirų.
  Bulves supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu, kad jos būtų vos apsemtos, pasūdome ir verdame apie 10 minučių.
  Keptuvėje išlydome sviestą, svogūną susmulkiname ir apkepiname svieste. Tuomet sudedame rūkytos šoninės gabalėlius ir dar kelias minutes kepame pamaišydami. Suberiame miltus ir maišydami plona srovele supilame stiklinę sultinio. Šią masę pilame į puodą su verdančiomis bulvėmis, supilame likusį sultinį, grietinėlę, pagardiname pipirais ir čiobreliais, jeigu reikia - pasūdome. Verdame dar 5 - 10 minučių. Jeigu norisi dar tirštesnės sriubos (arba bulvės buvo nemiltingos), dalį bulvių sutriname.


Šaltinis: neringa-blogas.com  






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą