2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

Avinžirnių sriuba su jautiena


Reikės:
  • 500 g jautienos;
  • 1 stiklinės avinžirnių;
  • 4 bulvių;
  • 2 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • 2 saldžiųjų paprikų;
  • 3 v. š. aliejaus;
  • žiupsnelio aitriosios paprikos;
  • druskos, pipirų;
  • saujos kapotų petražolių.
  Avinžirnius užmerkiame ir mirkome per naktį.
  Jautieną supjaustome nedideliais gabalėliais.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname jame pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Baigę kepti pabarstome aitriąja paprika. 
  Į puodą sudedame mėsą, pabarstome druska, pipirais, užpilame nedideliu kiekiu vandens ir uždengę troškiname ant nedidelės kaitros, kol mėsa suminkštėja (apie 1 - 1,5 valandos).
  Bulves, morkas ir paprikas supjaustome ir sudedame į puodą su mėsa. Uždengiame ir troškiname apie 10 minučių. Tuomet sudedame išmirkytus avinžirnius, užpilame vandeniu ir vėl verdame, kol mėsa ir daržovės bus visiškai išvirę.
 Supilame apkepintus svogūnus, išmaišome ir dar paverdame 5 minutes. Tiekdami pabarstome kapotomis petražolėmis.
  Gavosi daugiau panašu į troškinį negu sriubą. Sriubai pakaktų 1 - 2 bulvių, 1 morkos, 1 paprikos.


Šaltinis: 15min.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą