2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

Garinta lašiša su agurkų žvynais


Reikės:
  • 1 kg lašišos filė be odos;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 300 g kreminio varškės sūrelio arba majonezo;
  • 4 v. š. krienų;
  • 1 didelio agurko;
  • 3 v. š. želatinos, ištirpintos 1/2 litro sultinio;
  • druskos, pipirų.
  Lašišą pabarstome druska, pipirais, pašlakstome citrinos sultimis, dedame į skardą ir gariname orkaitėje 20 minučių. Išimame iš orkaitės ir visiškai atvėsiname.
  Kreminį varškės sūrelį sumaišome su krienais ir gauta mase aptepame jau atvėsusią lašišą.
  Agurką supjaustome plonais griežinėliais ir juos išdėliojame ant viršaus. 
  Sultinyje ištirpintą, atvėsintą ir jau pradėjusią stingti želatiną aptepame ant paruoštos lašišos ir agurkų ir dedame į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.  Patiekiame su citrinų griežinėliais, papuošę krapais.
  Užtepą dariau iš 125 g kreminio sūrelio su žalumynais, 4 v. š. majonezo ir 4 v. š. krienų.
  Nors nuotraukos nelabai, skonis buvo daug geresnis.

Šaltinis: neringa-blogas.com
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą