2013 m. gruodžio 15 d., sekmadienis

Orkaitėje keptas karpis

 
Reikės:
  • 1,5 kg karpio gabaliukų;
  • 5 morkų;
  • 6 bulvių;
  • 1 svogūno;
  • 5 skiltelių česnako;
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • kmynų, džiovintų čiobrelių;
  • druskos, pipirų;
  • žalumynų.
  Karpio gabalėlius pabarstome ir įtriname druska, pipirais, prieskoniais ir dviem išspaustomis česnako skiltelėmis. Sudedame į uždengiamą indą ir paliekame marinuotis per naktį.
  Į didelį kepimo indą įpilame alyvuogių aliejaus, dedame nedideliais gabalėliais supjaustytas bulves,  šiaudeliais supjaustytas morkas, pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir stambiai sukapotą česnaką. Pabarstome druska, prieskoniais ir viską gerai išmaišome, kad daržovės pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Ant viršaus sudedame karpio gabalėlius, permaišome ir dedame kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 valandą. Tiekdami pabarstome kapotais žalumynais.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą