2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

Grikių miltų blynai su moliūgu


Reikės:
  • 1 -1,5 puodelio grikių miltų;
  • 1 puodelio moliūgų tyrės;
  • 1 puodelio pasukų;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 v. š. rudojo cukraus;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • maltų gvazdikėlių, malto imbiero, muskato riešuto, cinamono, vanilės, druskos;
  • aliejaus kepimui.
  Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir prieskonius.
  Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su pasukomis ir vanile.
  Sausų produktų mišinį sumaišome su kiaušinių - pasukų plakiniu, supilame moliūgų tyrę. Išmaišome, kad gautųsi vientisa masė.
  Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apverčiame tik tada, kai viena pusė bus jau gerai iškepusi ir visas blynas jau bus tvirtas, kadangi per anksti verčiant, jis tiesiog sutrupės, suluš...
  Valgėme su slyvų uogiene.



Šaltinis: foodforhealth.net

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą