2013 m. gruodžio 20 d., penktadienis

Traški apelsininė vištiena


Reikės:
  • 500 g vištienos filė;
  • 4 v. š. krakmolo;
  • 4 v. š. miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 v. š. sojos padažo;
  • 1 v. š. aliejaus,
padažui:
  • 2 apelsinų sulčių;
  • 3 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlio;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės;
  • 1 v. š. krakmolo;
  • 100 ml vandens;
  • 5 v. š. rudojo cukraus;
  • 5 v. š. sojos padažo;
  • 5 v. š. ryžių acto.


  Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Kiaušinį išplakame, pilame sojos padažą, aliejų, miltus, krakmolą, išmaišome. Į gautą masę sudedame vištieną ir gerai išmaišome.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame vištienos gabalėlius per kelis kartus, kol jie gražiai apskrus. Iškepusius išimame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  Padažui keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, jame apkepiname susmulkintas česnako skilteles. Po kelių minučių dedame sutarkuotą imbierą, pilame sojos padažą ir kitus ingredientus. Krakmolą sumaišome su šaltu vandeniu ir supilame taip pat. Kaitiname maišydami, kol padažas užvirs ir sutirštės. Tuomet sudedame apkeptą vištieną ir iš karto tiekiame.


Šaltinis: kasuvalgyti.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą