2013 m. gruodžio 5 d., ketvirtadienis

Keptas viščiukas su apelsinais



Reikės:
  • 1 viščiuko;
  • 6 nedidelių arba 4 didelių apelsinų;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 2 v. š. medaus;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • apie 1,5 imbiero šaknies gabaliuko (sutarkuoto);
  • 1 v. š. smulkintų prieskoninių žolelių (rozmarino, čiobrelio, mairūno, petražolių, raudonėlio);
  • žiupsnelio maltų gvazdikėlių;
  • žiupsnelio čili pipiro;
  • druskos, pipirų.


  Žoleles ir sutarkuotą imbierą sumaišome su aliejumi, medumi, gvazdikėliais, pipirais.
  Nuplautą ir nusausintą viščiuką iš vidaus ir iš išorės įtriname druska, o tuomet prieskonių ir medaus mase. 
  Uždengiame maistine plėvele ir padedame šaltai, kad pastovėtų bent 6 val. (gali ir per naktį).
  Apelsinus nulupame, vieną paliekame neluptą. Visus supjaustome griežinėliais ir viščiuko vidų prikemšame apelsinų, sumaišytų su susmulkintomis česnako skiltelėmis.
  Likusius apelsinų griežinėlius išdėliojame apie viščiuką kepimo inde. Siūlu surišame viščiuko kojas ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 165 laipsnių. Kepame apie 2 valandas, kelis kartus palaistome viščiuką susidariusiomis sultimis.
  Jeigu viščiuko oda pradeda per daug apskrusti, uždengiame folija ir baigiame kepti.

 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą