2013 m. gruodžio 11 d., trečiadienis

Kiaulienos išpjovos kepsnys su džiovintų slyvų padažu


Reikės:
  • 700 g kiaulienos išpjovos;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 cm imbiero gabalėlio;
  • 2 a. š. medaus;
  • 1 a. š. mangų padažo;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 1 a. š. Provanso žolelių mišinio;
  • druskos, pipirų, aitriųjų paprikų;
padažui:
  •  200 g džiovintų slyvų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 20 ml brendžio;
  • 1 a. š. cukraus;
  • krapų;
  • druskos, pipirų.
  Mėsą nuplauname, nusausiname, išpjaustome gyslas.
  Paruošiame marinatą: imbierą sutarkuojame, česnaką smulkiai supjaustome arba išspaudžiame, sumaišome su Provanso žolelėmis, medumi, mangų padažu, aliejumi, druska, pipirais, paprika. Mėsą garai iš visų pusių aptepame ir įtriname marinatu, dedame į kepimo rankovę ir paliekame marinuotis bent porai valandų. Tuomet dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 - 50 minučių.
  Padažui slyvas, geriausiai iš vakaro, užpilame nedideliu kiekiu vandens ir mirkome jas (bent 10 valandų). Tada jas išverdame tame pačiame vandenyje, kuriame mirkėme. Kuomet jos suminkštėja, išgriebiame, nuvarviname ir pertriname per sietelį. Gautą masę sumaišome su išspaustais česnakais, druska, pipirais, krapais, cukrumi ir brendžiu.

 
  Iškepusią išpjovą supjaustome griežinėliais ir tiekiame su paruoštu slyvų padažu ir ryžiais.



Šaltinis: virtuvesuzrasai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą