2013 m. gruodžio 11 d., trečiadienis

Garinta lašiša su imbieru, kaparėlių ir rožinių pipirų padaže


Reikės:
  • 600 g lašišos filė;
  • 3 cm gabalėlio imbiero;
  • 1 citrinos nutarkuotos geltonos žievelės dalies;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 2 v. š. medaus;
  • juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • 1 v. š. rožinių pipirų;
  • indelio kaparėlių;
  • 50 g sviesto;
  • 2 v. š. miltų;
  • 100 ml sultinio;
  • 4 v. š. grietinės.
  Lašišą nuplauname, nusausiname ir supjaustome į 3 - 4 kepsnius.
  Paruošiame marinatą, kuriam sumaišome: sutarkuotą imbierą, nutarkuotą citrinos žievelę, medų, žiupsnį druskos, žiupsnį šviežiai maltų juodųjų pipirų ir pusės citrinos sultis. Sudedame lašišos gabalėlius, aptepame marinatu iš visų pusių ir paliekame marinuotis porai valandų.
  Išsimarinavusią lašišą gariname orkaitėje, nustatę žuvies garinimo programą, 20 minučių.
  Kol lašiša garinasi, ruošiame padažą. Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir maišydami juos pakepiname iki vos rusvos spalvos. Tuomet plona srovele pilame sultinį, nuolat maišome, kol miltai ištirps, tuomet supilame likusias pusės citrinos sultis. Sudedame grietinę, vėl užverdame. Galiausiai įmaišome kaparėlius ir rožinius pipirus. Pakaitiname.
 Lašišą tiekiame su ryžiais ir gausiai užpylę kaparėlių ir rožinių pipirų padažu.

Šaltinis: 15 min.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą