2013 m. gruodžio 15 d., sekmadienis

Mandžiūrijos vištiena


Reikės:
  • 500 g vištienos filė;
  • 2 v. š. miltų;
  • 2 v. š. krakmolo;
  • 0,5 a. š. acto arba laimo sulčių;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos,
  • aliejaus.
padažui:
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 cm imbiero šaknies gabaliuko;
  • 1,5 v. š. sojos padažo;
  • 1 v. š. čili padažo;
  • 2 v. š. kečupo;
  • 1 a. š. cukraus;
  • 1/4 stiklinės vištienos sultinio.
  Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Miltus, krakmolą, actą, druską ir kiaušinį sumaišome, sudedame vištieną, gerai išmaišome ir paliekame pastovėti bent 1 valandą.
  Pasimarinavusią vištieną apkepame iš visų pusių gerai įkaitintame aliejuje. Išimame iš keptuvės ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  Ruošiame padažą: gilioje keptuvėje ar storadugniame puode įkaitiname kelis šaukštus aliejaus, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, pakepiname kelias minutes, sudedame susmulkintą arba išspaustą česnaką, vėl kepame maišydami dar kelias minutes, kol svogūnas pasidarys skaidrus. Imbierą smulkiai sutarkuojame ir taip pat dedame į puodą. Tuomet pilame sojų padažą, čili padažą, kečupą, cukrų ir sultinį. Viską išmaišome ir užverdame. Į šį padažą sudedame iškeptą vištieną, išmaišome ir kaitiname ant silpnos kaitros, kol padažas susigers į vištieną.

 
  Valgome su ryžiais. Patiekalas aštrus. Gaminau ir su kalakutienos vidine filė, ir su vištiena. Buvo labai skanu.


  

1 komentaras: