2013 m. gruodžio 20 d., penktadienis

Garinta jūros lydeka su troškintomis morkomis


Reikės:
  • 700 g jūros lydekos;
  • 5 didelių morkų;
  • 2 svogūnų;
  • 4 v. š. pomidorų padažo;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 2 v. š. citrinos sulčių;
  • petražolių, druskos, cukraus, pipirų.
   Žuvį nuvalome, nuplauname, nusausiname, pabarstome druska, pipirais, apšlakstome citrinos sultimis ir paliekame, kad pasimarinuotų bent pusvalandį.
   Svogūną smulkiai supjaustome, morkas nuskutame ir sutarkuojame. Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame svogūną, pakepiname minutę, dedame morkas ir jas kepame maišydami 5 - 7 minutes. Dedame pomidorų padažą, pagardiname druska ir pipirais, uždengiame ir troškiname ant silpnos kaitros dar apie 5 minutes.
  Žuvį dedame į garinimo skardą ir į garinę orkaitę. Gariname, nustatę programą žuviai, 25 - 30 minučių.
  Tiekiame ant troškintų morkų uždėję žuvį, su citrinos griežinėliu ir pabarstę kapotomis petražolėmis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą