2013 m. gruodžio 7 d., šeštadienis

Prancūziška svogūnų sriuba


Reikės:
  • 750 g svogūnų;
  • 50 g sviesto;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 l jautienos sultinio;
  • 3 v. š. miltų;
  • 250 ml balto vyno;
  • 2 lauro lapų;
  • 2 šakelių čiobrelių;
  • prancūziško batono;
  • 100 g tarkuoto sūrio.
  Storadugniame puode ištirpiname sviestą ir suberiame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Kepame maišydami ant nedidelės kaitros apie 25 minutes arba kol svogūnai taps rusvi ir pradės karamelizuotis. Tuomet suberiame išspaustas česnako skilteles ir miltus ir maišydami kepame dar dvi minutes. Nuolat maišydami supilame sultinį ir vyną, užverdame, sudedame lauro lapus, čiobrelius, uždengiame ir verdame dar apie 25 minutes. Išimame lauro lapus, čiobrelius, jeigu reikia pasūdome ir pagardiname pipirais.
  Prancūziško batono riekeles (geriausiai, jau pastovėjusio) pakepiname sausoje keptuvėje, apverčiame, pabarstome tarkuotu sūriu ir pakepiname kitą pusę. Į dubenėlį pilame sriubos, dedame po dvi riekeles batono, pabarstome čiobreliais.

 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą