2013 m. gruodžio 11 d., trečiadienis

Lęšių ir avinžirnių sriuba



Reikės:
  • 200 g avinžirnių;
  • 150 g raudonųjų lęšių;
  • 1 skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 l sultinio;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 a. š. kumino;
  • 2 a. š. rūkytos paprikos;
  • 1 a. š. čili dribsnių;
  • žiupsnelio kario;
  • druskos, pipirų, petražolių.
  Avinžirnius užmerkiame iš vakaro. Prieš virdami sriubą, vandenį, kuriame buvo, nupilame, užpilame sultiniu, užkaičiame ir verdame. Arba nemirkytus avinžirnius supilame į puodą su vandeniu, dedame 1 a. š. sodos ir verdame, kol jie apvirs. Tuomet vandenį nupilame ir avinžirnius sudedame į sriubą, kad išvirtų galutinai.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame kuminą. Pakaitiname, kol pasklis aromatas. Svogūnus ir česnakus susmulkiname ir sudedame į keptuvę. Kepame pamaišydami, kol suminkštės. Tuomet viską supilame į puodą su avinžirniais, kartu sudedame pasmulkintus pomidorus, lęšius, prieskonius, pasūdome ir verdame ant silpnos kaitros, kol avinžirniai ir lęšiai bus išvirę.
  Patiekiame apibarstę kapotomis petražolėmis.

Šaltinis: neringa-blogas.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą