Lęšių ir avinžirnių sriuba
Reikės:
- 200 g avinžirnių;
- 150 g raudonųjų lęšių;
- 1 skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse;
- 1 svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 l sultinio;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 a. š. kumino;
- 2 a. š. rūkytos paprikos;
- 1 a. š. čili dribsnių;
- žiupsnelio kario;
- druskos, pipirų, petražolių.
Avinžirnius užmerkiame iš vakaro. Prieš virdami sriubą, vandenį, kuriame buvo, nupilame, užpilame sultiniu, užkaičiame ir verdame. Arba nemirkytus avinžirnius supilame į puodą su vandeniu, dedame 1 a. š. sodos ir verdame, kol jie apvirs. Tuomet vandenį nupilame ir avinžirnius sudedame į sriubą, kad išvirtų galutinai.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame kuminą. Pakaitiname, kol pasklis aromatas. Svogūnus ir česnakus susmulkiname ir sudedame į keptuvę. Kepame pamaišydami, kol suminkštės. Tuomet viską supilame į puodą su avinžirniais, kartu sudedame pasmulkintus pomidorus, lęšius, prieskonius, pasūdome ir verdame ant silpnos kaitros, kol avinžirniai ir lęšiai bus išvirę.
Patiekiame apibarstę kapotomis petražolėmis.
Šaltinis: neringa-blogas.com
Komentarai
Rašyti komentarą