2013 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

Varškės ir moliūgo apkepas


Reikės:
  • 500 g kreminės (arba pertrintos) varškės;
  • 3 kiaušinių;
  • 0,5 stiklinės cukraus;
  • 800 ml moliūgo tyrės;
  • 8 v. š. manų kruopų;
  • cinamono, kardamono, vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos.
  Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Supilame moliūgo tyrę, beriame manų kruopas, išmaišome ir paliekame, kad pastovėtų apie pusvalandį.
  Tuomet sudedame varškę, gerai išmaišome, kad ji ištirptų ir neliktų varškės gumuliukų. Pilame į kepimo indą (prieš tai pateptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais) ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
  Su slyvų uogiene buvo labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą