2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Kanadietiškas obuolių pyragas su klevų sirupu



Reikės:
  • 200 g sviesto;
  • 75 -100 ml klevų sirupo;
  • 1 vanilės ankšties arba 1/2 citrinos nutarkuoto geltonojo žievelės sluoksnio;
  • 1 žiupsnelio druskos;
  • 3 kiaušinių;
  • 50 g miltų;
  • 1/2 pakelio kepimo miltelių;
  • 125 g avižinių dribsnių;
  • 600 - 750 g sultingų obuolių;
  • 50 g razinų;
  • 40 g pjaustytų migdolų.
  Dubenyje mikseriu, nustatę maksimalų greitį, 30 sekundžių plakite 150 g minkšto sviesto, tada palaipsniui supilkite klevų sirupą, suberkite žirnelius iš vanilės ankšties arba nutarkuotą citrinos žievelę ir druską. Plakite, kol pasidarys vientisas kremas. Per 30 sekundžių vieną po kito įmuškite kiaušinius.
  Moliniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, avižinius dribsnius ir įmaišykite į kremą mikseriu, nustatę vidutinį greitį. 2/3 tešlos dėkite į torto kepimo formą (28 cm).
  Obuolius nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir išdėliokite ant tešlos. Apibarstykite razinomis ir ant viršaus sutrupinkite likusią tešlą. Apibarstykite likusių 50 g sviesto drožlėmis ir pjaustytais migdolais. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, apie 50 - 60 minučių. Patiekite su plakta grietinėle, pagardinta klevų sirupu.


Šaltinis: knyga "Konditerija", 1998.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą