2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Makaronai su moliūgu ir malta kalakutiena

 Reikės:
  • 250 g spagečių;
  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 300 g maltos kalakutienos;
  • 300 g moliūgo;
  • 1 v. š. smulkinto raudonėlio;
  • 1 v. š. smulkinto baziliko;
  • druskos, pipirų;
  • 3 lašų tabasko padažo;
  • tarkuoto parmezano.
  Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakelio.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, apkepiname jį maišydami kelias minutes. Tuomet sudedame susmulkintą česnaką ir dar kepame 1 - 2 minutes. Dedame maltą mėsą, kepame maišydami, kol mėsa nebebus rausva.
  Moliūgą nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į keptuvę su mėsa, jeigu reikia, įpilame šiek tiek sultinio arba karšto vandens. Uždengiame ir patroškiname 3 - 4 minutes (kol moliūgas suminkštės, pasidarys skaidrus, bet nebus ištižęs). Beriame prieskonines žoleles, pipirų, druskos, įlašiname tabasko, išmaišome.
  Tiekdami apibarstome tarkuotu parmezanu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą