2013 m. spalio 13 d., sekmadienis

Moliūgo ir čioriso daugiaryžis


Reikės:
  • 300 g carnaroli ryžių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 2 didelių svogūnų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 400 g smulkinto moliūgo;
  • 200 g smulkintos čoriso dešros;  
  • 1,5 l vištienos sultinio;
  • 125 ml balto sauso vyno;
  • 30 g sviesto;
  • parmezano.
  Storadugniame puode įkaitiname aliejų ir sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, Maišydami kepame apie 5 minutes. Tuomet sudedame ryžius ir vėl maišydami kaitiname, kol ryžiai pasidarys skaidrūs. Pilame vyną, maišome, laukiame, kol vynas nugaruos. Tuomet dedame smulkintą moliūgą, maišydami verdame kelias minutes.
  Pasiruošiame verdantį sultinį, 1/3 supilame ir maišydami kaitiname, kol ryžiai jį sugers. Tuomet pilame vėl 1/3, vėl maišome, kol sugers. Sudedame smulkintą čioriso dešrą, pilame paskutinį trečdalš sultinio, maišome ir verdame, kol ryžiai galutinai išvirs.


   Nuimame nuo ugnies, įmaišome šaltą sviestą ir tarkuotą parmezaną, paragaujame, ar netrūksta prieskonių ir druskos, jeigu daugiaryžis gavosi per tirštas, galime įpilti šiek tiek verdančio vandens ir išmaišyti. Tiekiant apibarstome tarkuotu parmezanu.
 
Šatinis: andrewfairlie.co.uk
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą