2013 m. spalio 28 d., pirmadienis

Cukinijų ir rikotos blynai su razinomis ir riešutais


Reikės:
  • 2 mažų cukinijų;
  • druskos;
  • 2 kiaušinių;
  • 1/2 puodelio rikotos;
  • 1/4 cukraus;
  • 1/2 puodelio miltų;
  • 1/4 a. š. kepimo miltelių;
  • cinamono;
  • 1/4 puodelio razinų;
  • 1/4 puodelio kepintų graikinių riešutų;
  • aliejaus kepimui.
  Cukinijas sutarkuojame burokine tarka, pabarstome druska ir atidedame, kad pastovėtų 30 minučių. Tuomet gerai rankomis nusunkiame atsiradusį skystį. 
  Kiaušinius išplakame kol suputos, supilame cukrų, sudedame rikotą, beriame miltus, cinamoną, kepimo miltelius. Sudedame razinas, riešutus ir nusunktas cukinijas. Išmaišome.
 Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų, dedame 2 kupinus šaukštus tešlos kiekvienam blynui, suformuojame apskritimą, kepame apie 2 minutes, tuomet apverčiame, šiek tiek paspaudžiame ir vėl kepame 2 - 3 minutes. Patiekiame iš karto.
  Vietoj rikotos naudojau 200 g kreminės varškės ir dėjau pasmulkintų karijų riešutų. Labai skanūs blynai, valgėm su grietine ir kava su pienu. Mmm...


Šaltinis: vegetariantmes.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą