2013 m. spalio 24 d., ketvirtadienis

Moliūgų, apelsinų ir citrinų džemas


Reikės:
  • 1,5 kg moliūgo;
  • 700 g cukraus;
  • 5 apelsinų;
  • 2 citrinų;
  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės;
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės;
  • 2 a. š. tarkuoto imbiero;
  • po žiupsnelį cinamono, kvapiųjų pipirų, muskato ir kardamono.
  Moliūgus supjaustome maždaug 1 cm dydžio gabalėliais arba sutarkuojame burokine tarka, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį, kad pastovėtų.
  Kitą dieną sudedame moliūgus į puodą, kuriame virsime, kartu su jais dedame nuluptus ir nedideliais gabalėliais supjaustytus apelsinus, citrinas, beriame nutarkuotas apelsino ir citrinos žieveles, išmaišome ir kaitiname, kol užvirs. Tuomet sumažiname kaitrą iki mažiausios ir verdame kartais pamaišydami apie vieną valandą arba kol moliūgai suminkštės, o džemas sutirštės. Sudedame tarkuotą imbierą, beriame prieskonius ir verdame dar apie 10 minučių.
  Išpilstome į paruoštus stiklainius ir laikome šaltai.
  Iš nurodytų kiekių gaunasi apie 1,5 l džemo. Imbiero nedėjau, ir neturėjau maltų kvapiųjų pipirų, vietoj jų įdėjau maltų gvazdikėlių. Viriau atidengtam puode, kol nugaravo daugiau negu pusė viso tūrio, pabaigoje tryniau blenderiu, palikdama vieną kitą gabalėlį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą