2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Kepta vištiena su čiorisu ir bulvėmis


Reikės:
  • 8 be odos ir kaulų viščiukų šlaunelių;
  • 115 g džiovintos čioriso dešros;
  • 4 prinokusių pomidorų;
  • 500 g bulvių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 v. š. rūkytos paprikos miltelių;
  • žiupsnelio cinamono;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • druskos, pipirų, čiobrelių;
  • petražolių.
  Bulves nuskutame ir supjaustome: per pusę ar į keturias dalis, priklausomai nuo jų dydžio ir taip, kad būtų maždaug vienodo dydžio gabalėliai. Pabarstome druska, pipirais, pašlakstome aliejumi, išmaišome ir dedame kepti į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 15 minučių.
  Tuo metu vištieną pasmulkiname (per pusę ar smulkiau), beriame papriką, cinamoną, druskos, pipirų, čiobrelių, išmaišome ir atidedame.
  Dešrą supjaustome griežinėliais. Pomidorus taip pat pasmulkiname.
  Po 15 minučių išimame bulves, permaišome jas, dedame vištieną, dešrą ir pomidorus, susmulkintas česnako skilteles, apipurškiame aliejumi ir dedame kepti 20 minučių. Praėjus 10-čiai minučių ištraukiame ir išmaišome. Kepame kol vištiena bus iškepusi, o pomidorai bus auksinės rudos spalvos, traškiais krašteliais. Prieš tiekiant pabarstome smulkintomis petražolėmis.

 
Šaltinis:  bbc.co.uk
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą