2013 m. spalio 28 d., pirmadienis

Kepenėlės su obuoliais ir medumi


Reikės:
  • 700 g vištienos kepenėlių;
  • 3 didelių rūgščių ar saldžiarūgščių obuolių;
  • 2 a. š. medaus;
  • 2 v. š. brendžio;
  • druskos, pipirų;
  • 50 g sviesto.
  Kepenėles supjaustome stambiais gabalėliais, pabarstome druska, pipirais ir apkepiname keptuvėje įkaitintame svieste.
  Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname obuolius. Juos prieš tai nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Kepame maždaug po 1 - 2 minutes iš abiejų pusių. Ant obuolių pilame medų, brendį ir uždegame. Kai baigia degti, obuolius sumaišome su kepenėlėmis ir dar kelias minutes patroškiname.
  Naudojau labai rūgščius obuolius, todėl medaus dėjau apie 2 v. š. Greita ir labai skanu. Kitą kartą dėčiau dar daugiau obuolių.

 
Šaltinis: supermama.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą