2013 m. spalio 13 d., sekmadienis

Plovas su vištiena ir džiovintais abrikosais


Reikės:
  • 250 g vištienos šlaunelių mėsos;
  • 1 svogūno;
  • 1/2 galvutės česnako;
  • 2 morkų;
  • 50 g džiovintų abrikosų;
  • 150 g ryžių;
  • 300 ml vištienos sultinio;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • po 1/2 a. š. ciberžolės, saldžiosios paprikos, kalendros;
  • 3/4 a. š. kumino; 
  • 1 lauro lapo;
  • druskos, pipirų.
  Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, pasūdome, pabarstome visais prieskoniais, išskyrus ciberžolę. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame vištieną ir apkepiname iš visų pusių, kol mėsa nebebus rausva. Tuomet sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, kepame toliau pamaišydami, kol svogūnas suminkštės. Suberiame ciberžolę, sudedame šiaudeliais supjaustytas morkas, lauro lapą, uždengiame ir patroškiname 5 minutes. Abrikosus pasmulkiname, sudedame į keptuvę kartu su ne per smulkiai supjaustytu česnaku, vėl uždengiame ir troškiname dar 10 minučių. 
  Ryžius perplauname kelis kartus šaltu vandeniu, sudedame ir juos, supilame sultinį, išmaišome, uždengiame ir troškiname ant mažos kaitros 15 minučių. Išjungiame viryklę ir laidžiame pastovėti 5 minutes.

 
  Naudojau vištienos petelius su kauliuku ir mėlynąjį svogūną, dėl kurio patiekalo spalva buvo tamsesnė.

Šaltinis: juratet.blogas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą