2013 m. spalio 28 d., pirmadienis

Obuolių ir moliūgų sriuba


Reikės:
  • apie 1 - 1,5 l  moliūgo tyrės;
  • 3 didelių obuolių;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 250 ml daržovių sultinio;
  • 2 a. š. cukraus;
  • druskos, pipirų;
  • 30 g sviesto.
  Storadugniame puode įkaitiname sviestą, sudedame susmulkintą svogūną, pakepiname minutę, tuomet suberiame česnaką ir dar kepame vis pamaišydami. Obuolius nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais, dedame juos į keptuvę su svogūnais ir maišydami kepame 3 - 4 minutes. Jeigu obuoliai rūgštūs, jie labai greitai suminkštėja, jeigu saldūs, pakepti galima ir ilgiau. Tuomet užbarstome cukrumi, maišydami pakepame dar 1 - 2 minutes.
   Tuomet supilame sultinį, moliūgų tyrę ir užverdame. Užvirus primažiname kaitrą, uždengiame ir verdame ant nedidelės kaitros apie 15 minučių keletą kartų pamaišydami. Pabaigoje įberiame druskos ir pipirų ir viską sutriname blenderiu. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą