2013 m. spalio 13 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais


Reikės:
  • 1,5 kg obuolių;
  • 225 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 100 g miltų;
  • 90 g šalto sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 50 g rudojo cukraus;
  • 3 v. š. tirpinto sviesto;
  • 50 g migdolų;
  • iš vienos citrinos išspaustų sulčių;
  • 0,5 a. š. cinamono.
  Obuolius nuplaukite, nulupkite ir pusę jų kiekio supjaustykite kubeliais. Užberkite abiejų rūšių cukrumi, apšlakstykite citrinos sultimis, sudėkite į puodą ir užvirkite. Uždenkite ir troškinkite apie 10 - 10 minučių.
  Plokščią formą išklokite kepimo popieriumi, jį ištepkite sviestu. Įtieskite atitirpintą sluoksniuotą tešlą, keliose vietose subadykite šakute. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Kai tešla pakils, išimkite ir, naudodami popierinius rankšluosčius, prispauskite iškilusius sluoksnius. Kepkite dar apie 5 minutes, kol tešla apskrus.
  Migdolus nuplaukite ir suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Keletą minučių paskrudinkite orkaitėje, tada biriai susmulkinkite blenderiu. Riešutus atvėsinkite ir sumaišykite su miltais ir cinamonu. Į mišinį įtarkuokite šaltą sviestą ir suformuokite trupinius.
  Likusius obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Ant tešlos sukrėskite atvėsintą obuolių tyrę, tolygiai paskirstykite. Išdėliokite obuolių skilteles, jas aptepkite tirpintu sviestu. Viską užberkite cinamoniniais riešutų trupiniais.
  Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.  Dar šiltą pyragą patiekite su vaniliniu kremu ar vaniliniais ledais.
  Valgėm be ledų ir be kremo, nuotrauka irgi tik tokia, bet pyragas buvo skanus.

Šaltinis: knyga "Obuolių pyragai", 2011.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą