Pyragas "Ryto rasa"



Reikės: 

šviesiai tešlai:
  • 1 kiaušinio baltymo;
  • 3 kiaušinių;
  • 200 g sviesto;
  • 150 g grietinės;
  • 2/3 stiklinės cukraus;
  • 2 stiklinių miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių,
šokoladinei tešlai paruošti:
  • 3 v. š. pieno;
  • 3 v. š. kakavos miltelių;
kokosiniams varškės rutuliukams:
  •  1 kiaušinio trynio;
  • 6 v. š. varškės;
  • 3 v. š. cukraus;
  • 8 v. š. kokoso drožlių;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
kremui:
  • 1 pakelio vanilinio pudingo;
  • 400 ml pieno;
  • 150 g sviesto;
  • 2 v. š. cukraus.
  Pirmiausiai pasiruošiame kokosinius varškės rutuliukus: varškę sumaišome su cukrumi, kiaušinio tryniu, vaniliniu cukrumi ir kokoso drožlėmis. Kokoso dedame tiek, kad būtų galima rankomis suformuoti nedidelius (maždaug kiaušinio trynio dydžio) rutuliukus. Turėtų gautis 20 - 25 rutuliukai. Juos dedame į šaldymo kamerą ir paliekame, kad ten pastovėtų apie 30 minučių.
  Tuo metu pasiruošiame tešlą: kambario temperatūros sviestą sukame su cukrumi iki vientisos balkšvos purios masės (cukrus turi ištirpti). Supilame grietinę ir išmaišome. Tuomet po vieną mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišome, taip pat ir kiaušinio baltymą. Galiausiai dalimis įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gautą tešlą padalijame į dvi dalis. Vieną dalį supilame į kepimo skardą, kurią prieš tai patepame sviestu ir pabarstome kokoso drožlėmis.
  Kitą dalį sumaišome su trim šaukštais pieno ir kakavos milteliais. Gautą šokoladinę masę supilame ant šviesiosios ir išlyginame paviršių.
  Iš šaldymo kameros išimame rutuliukus ir juos įspaudžiame į tešlą.
  Kepame apie 45 -50 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  Iškepusį atvėsiname ir ant jo užpilame iš pudingo ir sviesto paruoštą kremą.
  Aš kremo nedariau, kadangi man ir taip pasirodė pakankamai riebu (į tešlą dedame 200 g sviesto). Rutuliukams naudojau kreminę varškę (200 g) ir apie 120 - 150 g kokoso drožlių. Rutuliukai kažkodėl, mano akimis, per daug nuskendo, pyragas buvo per daug trapus. Bendras skonis neblogas.

Komentarai