Blyneliai (užkandžiams)
Reikės:
- 1 puodelio miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- alyvuogių aliejaus;
- 1 puodelio pieno;
- 1 didelio kiaušinio;
- žiupsnelio druskos;
- nesūdyto sviesto.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Centre padarome duobutę, įmušame kiaušinį ir įpilame 1 šaukštą aliejaus. Išmaišome. Dalimis, vis maišydami, pilame pieną, kol masė bus vientisa.
Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame po nedidelį šaukštą tešlos vienam blynui ir kepame maždaug po minutę iš abiejų pusių.
Tiekiame su sūdyta lašiša, grietine ir krapais, krienų putėsiais arba su:
- juostelėmis supjaustytais agurkais, tepamu sūreliu, pabarstant tarkuota citrinos žievele;
- šviežiais mažais smulkiai supjaustytais burokėliais, sumaišytais su citrinos sultimis ir pabarsčius truputį šviežio smulkinto peletrūno;
- virtais trintuvu sutrintais burokėliais, sumaišytais su tepamu sūriu, ant viršaus uždedant šiek tiek tarkuotų krienų;
- tepamu sūriu, sumaišytu su trupučiu citrinos sulčių, ir lašišų ikrais;
- grietine, sumaišyta su smulkintais laiškiniais česnakais, ir smulkiai supjaustytais švelniais (žaliaisiais) šparagais;
- sutrintu avokadu, sumaišytu su šiek tiek chalapos aitriosios paprikos miltelių (Jalapenu), šiek tiek grietinės, pabarstant smulkinta šviežia kalendra.
Komentarai
Rašyti komentarą