2013 m. kovo 14 d., ketvirtadienis

Brownie su graikiniais riešutais


Reikės:
  • 575 g šokolado skritulėlių;
  • 225 g sviesto;
  • 5 kiaušinių;
  • 100 g geltonojo cukraus;
  • 200 g cukraus;
  • 100 g miltų;
  • 1 a. š. vanilės esencijos;
  • žiupsnelio druskos;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • sviesto formai ištepti.
  450 g šokolado skridinėlių išlydome įstatę į karšto vandens vonelę. Sudedame minkštą kambario temperatūros sviestą ir maišydami kaitiname, kol gausis vienalytė masė. Ataušiname.
  Kiaušinius išplakame su cukrumi - pirmiausiai supilame geltonąjį, o paskui baltąjį. Supilame šokolado ir sviesto masę ir vėl gerai išmaišome, kad masė būtų vienalytė. Suberiame miltus, druską, supilame vanilės esenciją ir išmaišome. Suberiame kapotus graikinius riešutus. Tešlą supilame į gerai sviestu išteptą kepimo indą, viršų apibarstome likusiais šokolado skritulėliais. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių.
  Graikinius riešutus galima pakeisti karijų riešutais, o į tešlą įmaišyti truputį kavos. Brownie istorija čia. 

 Šaltinis: knyga "Culina Mundi". 2010.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą