2013 m. kovo 29 d., penktadienis

Avižinių dribsnių sausainiai su kondensuotu pienu



Reikės:
  • 300 g avižinių dribsnių (ne greitai paruošiamų);
  • 1/4 stiklinės saulėgrąžų;
  • pusės stiklinės migdolų aliejaus;
  • 1/4 stiklinės razinų;
  • 1/4 stiklinės džiovintų abrikosų;
  • 1/4 stiklinės migdolų drožlių;
  • 1/4 stiklinės lazdyno riešutų;
  • 1/4 stiklinės sezamo sėklų;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 v. š. miltų;
  • 1/4 stiklinės cukraus;
  • indelio kondensuoto pieno su cukrumi. 
  Į didelį dubenį beriame avižinius dribsnius, saulėgrąžas, migdolų drožles, riešutus, sezamus. Užpilame aliejumi, išmaišome ir paliekame pastovėti, kol ruošime kitus ingredientus.
  Razinas ir abrikosus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 30 minučių, nusausiname, abrikosus supjaustome į šešias dalis. Viską sudedame į dubenį su dribsniais.
  Kiaušinį šiek tiek išplakame, supilame į dubenį, išmaišome, suberiame miltus, cukrų, išmaišome ir galiausiai supilame kondensuotą pieną. Labai gerai išmaišome, šaukštu ant kepimo skardos formuojame kauburėlius ir kepame apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.



1 komentaras:

  1. Išbandyta, labai skaniai pavyko, visi klausia recepto :)

    AtsakytiPanaikinti