2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

Obuolių ir džiovintų spanguolių pyragas



Reikės:
  • 3 saldžiarūgščių obuolių;
  • 100 ml tirpinto sviesto;
  • 75 g miltų;
  • 60 g rudojo cukraus;
  • 50 g džiovintų spanguolių;
  • 3 kiaušinių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 0,5 a. š. cinamono.
  Obuolius nulupkite ir plonai supjaustykite. Spanguoles 20 minučių pamerkite į verdantį vandenį, nukoškite ir nusausinkite. Miltus išsijokite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska tol, kol pasidarys balta masė. Į išplaktus kiaušinius supilkite tirpintą sviestą ir dar paplakite. Įmaišykite miltus, cinamoną, tada  - obuolius ir spanguoles.
  Apskritą maždaug 24 cm skersmes skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite sviestu. Supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių. Iškeptą pyragą šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš skardos. Skanaukite dar šiltą su grietinėlės padažu.
  Spanguolių dėjau bent dvigubai daugiau, obuolius - du nemažus. Gavosi daug obuolių ir spanguolių su trupučiu tešlos.
 
Šaltinis: knyga "Obuolių pyragai" 2011.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą