2013 m. kovo 12 d., antradienis

Pipirinis steikas


Reikės:
  • jautienos išpjovos;
  • pipirų, druskos;
  • rausvųjų pipirų;
  • aliejaus;
  • 1 baklažano;
  • 1 raudonos paprikos;
  • 1 geltonos paprikos;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 1 skiltelės česnako;
  • rausvųjų pipirų;
  • rozmarino.
   Jautienos išpjovą supjaustome ne plonesniais negu 2,5 cm storio gabalėliais. Apibarstome šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir užpilame šiek tiek aliejaus. Rankomis mėsą tolygiai aptepame užpiltu aliejumi, įmasažuojame pipirus ir paliekame valandai kambario temperatūroje.
  Daržoves supjaustome norimo dydžio gabalėliais, apšlakstome aliejumi, išspaudžiame česnako skiltelę, pabarstome pipirais, druska, rozmarinu. Išmaišome ir paliekame kelias minutes pasimarinuoti. 
   Kepsnius, prieš kepant dar apibarstome pipirais ir kepame, priklausomai nuo to, kokio kepsnio norime, po 2 - 3  - 4 minutes iš vienos ir iš kitos pusės.
  Daržoves, įpylę šlakelį aliejaus, kepame kitoje keptuvėje. Apkepusias išimame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  Recepte siūloma pasigaminti padažą iš brendžio, vyno ir grietinėlės, juodųjų ir rausvųjų pipirų, tačiau mes valgėme su "Jack Daniel's" padažu, kuriame yra 1 proc. viskio, ir jis taip pat puikiai paryškino pipirų skonį.

Šaltinis: diena.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą