2013 m. kovo 23 d., šeštadienis

Morkų pyragas su džiovintais vaisiais


Reikės:
  • 4 didelių morkų;
  • 4 kiaušinių;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 175 g tirpinto sviesto;
  • 1,5 -2 stiklinių miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • riešutų, džiovintų vaisių;
  • prieskonių (cinamono, gvazdikėlių, kardamono, imbiero, kvapiųjų pipirų, muskato riešuto).
  Morkas sutarkuojame smulkia trintuve, sumaišome jas su kiaušiniais, tirpintu sviestu, cukrumi, miltais, sumaišytais su kepimo milteliais ir prieskoniais. Sudedame riešutus, susmulkintus džiovintus vaisius.
  Tešlą sukrečiame į kepimo formą ir kepame apie 1 valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 - 200 laipsnių.
  Dėjau lazdyno, graikinių ir karijų riešutų, džiovintų abrikosų, papajų, razinų, apelsinų gabaliukų cukruje ir slyvų cukruje.
  Morkas sutarkavau nemažas 6, o vietoj sviesto pyliau 0,5 stiklinės migdolų aliejaus. Skaniau, negu galvojau.
6

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą