2013 m. kovo 28 d., ketvirtadienis

Risotto su kalakutiena


Reikės:
  • 500 g kalakutienos krūtinėlės;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 saliero stiebelių;
  • 250 g ryžių, tinkančių rizotui gaminti;
  • 1 stiklinės balto sauso vyno;
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1,5 l vištienos sultinio;
  • 100 g tarkuoto parmezano arba "Džiugo";
  • druskos, pipirų, petražolių.
  Aliejų įkaitiname keptuvėje, suberiame susmulkintą svogūną ir maišydami kepame keletą minučių. Salierą taip pat susmulkiname ir beriame į keptuvę. Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame į keptuvę. Kepame apie 5 -7 minutes arba kol mėsa nebebus rausva. 
  Į keptuvę pilame ryžius, išmaišome ir pakaitiname vis pamaišydami, kol ryžiai pasidarys skaidrūs. Tuomet pilame vyną ir maišome, kol vynas susigers į ryžius, išgaruos ir skysčio neliks.
  Sultinį verdame puode, jis visą gaminimo laiką turėtų būti verdantis. Samčiu pilame sultinį į keptuvę, po kiekvieno įpylimo maišydami kaitiname, kol skysčio keptuvėje nelieka. Taip po samtį supilame visą sultinį. Paragaujame - jeigu reikia, pasūdome, beriame pipirų, petražolių, sūrį ir išmaišome. Uždengiame keptuvę ir pastatome pailsėti apie 10 minučių.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą