2013 m. kovo 17 d., sekmadienis

Balandėliai


Reikės:
  • 1 didelės kopūsto galvos;
  • 500 g faršo;
  • 1 svogūno;
  • druskos, pipirų;
  • 1 pakelio nevirtų ryžių;
  • 2 didelių morkų;
  • 4 v. š. pomidorų padažo;
  • 2 stiklinių sultinio.
  Pasiruošiame balandėlių įdarą: ryžius išverdame, sudedame į dubenį su malta mėsa, svogūną labai smulkiai supjaustome, taip pat suberiame, pasūdome, pagardiname pipirais ir viską labai gerai išmaišome.
  Dideliame puode apverdame kopūsto galvą, prieš tai išpjauname kopūsto šerdį, kad būtų lengviau nuimti lapus.
  Į apvirtą lapą dedame įdarą, užlankstome šonus ir sulankstome balandėlį.
  Ant troškintuvo dugno dedame morkų rutuliukus, ant jų - balandėlius. Sudedame pomidorų padažą ir užpilame sultiniu. Troškiname apie 30 - 40 minučių. Tiekiame su bulvėmis.
  Kas mėgsta, galima prieš baigiant troškinti įdėti porą šaukštų grietinės, o balandėlius, prieš dedant į troškintuvą apkepti svieste, pavoliojus juos miltuose. Tuomet padažas būna tirštesnis, o kopūstai įgauna kitokį skonį. 

2 komentarai:

  1. mėgstu balandėlius, nors ir retai tenka daryti. Tik aš juos prieš troškindama dar apkepu keptuvėje;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man irgi jie patinka :) Ypač tie kopūstų lapai :) O kadangi visa gamyba užima nemažai laiko, visada darau daugiau - kad užtektų 2 - 3 kartams, - ir užšaldau :)

      Panaikinti